İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinizi Oluştururken Zamandan Ve Paradan Tasarruf Edin

Pek çok firma bir eğitim sağlayıcısından hizmet almak yerine kendi eğitim materyallerini oluşturmanın daha ucuz olduğunu düşünüyor.

Bu başta mantıklı görünüyor. Firmanızda çalışanlarınızın bilmesi gereken her şeyi bilen uzmanlarınız var öyle değil mi?

Belki İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) uzmanınızın veya yöneticinizin ve bazı mühendislerin bu konuda birlikte çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Ancak teoride kulağa hoş gelen şeyin pratikteki sonucu aynı olmayabilir. Özellikle eğitimi oluşturma maliyetini, uzmanları gerçek görevlerinden almanın ve eğitim geliştirme uzmanı olmayan kişileri eğitim programı geliştirmeye tahsis etmenin maliyetini göz önüne aldığınızda bu durum geçerli olur.

Örnek:

İSG yöneticisi ve bir mühendisin yılda 50.000’er TL veya toplamda yılda 100.000 TL yıllık maliyeti olsun. Sonrasında bu kişilerin her birinin işgücünüze yönelik İSG eğitim materyalleri oluşturmak için toplamda 4 ay harcadığını düşünün (ve bundan daha uzun sürmesi de kuvvetle muhtemeldir). Bu da 30.000 TL’den fazla ediyor.

Ardından bu kişileri olağan görevlerinden çekmenin dolaylı maliyetini düşünün: Buna da en az 15.000 TL.lik bir maliyet koyalım diyelim. Ancak bundan çok daha fazla da tutabilir.

Toplamda en az 45.000 TL.lik bir maliyet oluştu kabaca.

Son olarak da bu iki kişinin oluşturacağı eğitim materyallerinin kalitesini düşünelim. Bu kişiler eğitim tasarımcısı değil ve oluşturacakları materyaller de büyük ihtimalle ilgi uyandırıcı ve etkili olmayacak. Öğrenme hedefleri olmayabilir, yazım şekli yetersiz olabilir, grafikler hedefe yönelik olmayabilir ve değerlendirmeler de işçilerin beceri ve yeteneklerini doğru şekilde ölçemeyebilir. Bu daha az etkili olan eğitim tasarımının ve eğitimin çalışan güvenliği, üretkenliği ve morali üzerinde dolaylı bir maliyeti olacaktır.

Gördüğünüz gibi, eğitimi şirket içi üretmenin maliyeti beklediğinizden daha yüksek.

ŞİMDİ eğitim materyallerinin sizin için üretilmesinin gerçek yararını görebilirsiniz.

Bilgi Kurdu olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarıyla birlikte yarattığımız İSG E-Eğitimleri ve Ölçme-Değerlendirme Sınavlarıyla, hem sizi yukarıda anılan maliyetlerden kurtarıyor, hem de en az 30 bin kişi tarafından denenmiş eğitim materyallerinin etkinliğini çalışanlarınızın istifadesine sunuyoruz.

Standart eğitim içeriğinin kurumlara özel adaptasyonu ve detaylı bilgi için lütfen bizi 0216 346 78 18 nolu telefonlardan arayınız. Ya da bilgi almak için iletişim formunu doldurunuz: İletişim Formu

Uzaktan eğitim demoları için tıklayınız

Tüm İSG eğitim başlıkları için aşağıdaki bağlantılara tıklayın.

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
Ofiste Ergonomi I – Sağlıklı Ofis Ortamı Yaratmak
Ofiste Ergonomi II – Masa Başında Çalışanlar İçin Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı

Acil Durumlara Hazırlık Eğitimi

Devam edecek…

Comments are closed.