Rise 360 Bir Sunum Aracı Olarak Zoom Toplantılarında Nasıl Kullanılır?

Başlık ilginç değil mi?

Haklısınız! Bu ilginç başlığı atan konuk blog yazarımız, Articulate Eğitim Programları Kıdemli Müdürü Elizabeth Pawlicki.

Sunumlarda-Rise360-KullanımıBirçoğunuz gibi, bir sürü Zoom toplantımız var ve çoğu zaman bilgi veya eğitim oturumları sunmakla görevlendiriliyorum. İlk eğilimim PowerPoint veya Google slaytlarında bir şeyler oluşturmaktı, ancak Rise 360‘a geçtim ve bir daha dönüp diğerlerine bakmadım bile. 😊

Rise 360 daha çok geleneksel bir e-öğrenme kursu yazma aracı olarak tasarlanmasına rağmen, gerçekten harika bir sunum aracı olarak da öne çıkıyor.

Size nasıl ve neden kullandığımı anlatayım:

Rise 360’ta sunum oluşturmak, slayt oluşturmak kadar hızlıdır.

Rise 360 ile boş bir slaytla başlamadığım için mizanpajı oluşturmak için daha az zaman harcıyorum. Ancak yine de görsel olarak çekici, farklı bölümlere ayrılmış bir şey yapabilir ve yine de ekranda neyin ne zaman olduğunu kontrol edebilirim.

how to create a lesson in Rise 360

Yukarıdaki örnekte, metin, medya ve etkileşim gibi her türlü sunum içeriğini eklemenin ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz.

İçeriği parçalamak kolaydır ve yaratıcı olabilir.

Bir PowerPoint slaydına benzer şekilde içeriği parçalamak için Devam Bölücü bloğunu kullanmayı seviyorum. Sonra sunumumu ilerletmek ve daha fazlasını ortaya çıkarmak için yeniden bölücüye tıklıyorum.

Rise 360 flashcard interaction

Ayrıca, madde işaretleri olması gerekenleri akordeon veya sekmeler gibi basit etkileşimlere dönüştürüyorum. Bu, insanların tartıştığımız şeye odaklanmasını sağlıyor. Bilgi kartı bloğu, bir şeyler hakkında konuşmanın, bir soru sormanın ve ardından tıklandığında içeriği ortaya çıkarmanın harika bir yoludur.

Sunumu gömülü içerikle zenginleştirin.

Diğer kaynaklardan içerik yerleştirmek, canlı sunumu daha ilgi çekici hale getirebilir. Örneğin, sohbetlerimizde genellikle süreli bir aktivite sunarım.

add a timer to Rise 360

Burası, Rise 360‘taki gömme bloğunu kullandığım ve gömme kodlarını kullanarak vclock’tan bir zamanlayıcı eklediğim yer. Ayrıca bu bloğu kullanarak haritaları ve her türlü ekstra medyayı slaydınıza gömebilirsiniz. Temel olarak, çevrimiçi bulabilirseniz, sunumunuza ekleyebilirsiniz.

Gereksiz içeriği atlamak çok kolaydır.

Çoğu zaman sunumlar sırasında katılımcıların bilgileri zaten iyi anladıklarını görüyorum. Bu durumlarda başka bir şeye atlamayı seviyorum. Bu, derslere ayırdığım belirli içeriğe atlayabileceğim kenar çubuğu menüsünün işe yaradığı yer.

Kenar çubuğunu görünür tutmak, insanlara nerede olduğumuzu ve nereye gittiğimizi bildirmenin harika bir yoludur. Bu yüzden bazen açık tutuyorum. Ancak kenar çubuğunu daraltmak ve yalnızca gerektiğinde göstermek yeterince kolay.

Hazırlanan içerikler paylaşılacak bir kaynak olarak da çok efektif.

En sevdiğim şeylerden biri de sunumumu olduğu gibi paylaşabilmem. Slaytların PDF’sini kaydetmem veya katılımcılara PPT sunumumun bir kopyasını e-postayla göndermem gerekmiyor.

share courses using the review 360 link

Rise 360 sunumunu Review 360‘ta yayınlıyorum ve ardından gruba inceleme bağlantısını sağlıyorum.

Konuşmayı sürdürmek çok kolay.

Review 360’ı kullanmanın ek bir avantajı, Rise 360 sunumunun Review 360’ta yayınlanmasından sonra da katılımcıların yorum bırakabilmesidir. Bir etkinlik veya tartışma sırasında zamanımız biterse, bu gerçekten harika bir fırsat sunuyor. Böylece yayınlanan sunumda da sohbete devam edebiliriz.

İçeriği güncel tutun.

Sunumda her zaman güncellemeler yapabilir ve herkesin aynı güncellenmiş içeriğe sahip olacağını bilerek yeni Rise 360 sunumunu eski sürüm üzerinden yeniden yayınlayabilirim. Bu, içeriğin sık sık güncellendiği ve değiştiği satış eğitimi ve sunumlar gibi şeyler için gerçekten çok önemlidir.

Rise 360’ın nasıl bir sunum aracı olarak kullanılabileceğiyle ilgili hazırlanan aşağıdaki videoyu da izleyebilirsiniz.

Comments are closed.